perjantai 17. helmikuuta 2012

Tessan 1-vuotissynttärit 16.2.2012

Pentuesisarusten omistajien kesken oli päätetty pitää synttärikakkukisat. Tessan sisaruksille oli tehty upeita luomuksia kerrassaan. Tässä meidän malli:
Maksalaatikkokakku maksapasteijakuorrutuksella, raejuustoa,
koiransuklaanappeja sekä nakkiviuhka

Onneksi ehdin ottaa kuvan kakusta, ennen kuin ahne synttärisankari hyökkäsi sen kimppuun. Hänellä on tapana hypätä etutassut ruokapöytää vasten ja syö kaiken mitä ylettyy ottamaan! Onnistuin pelastamaan puolet kakusta, että Trixiekin pääsi nauttimaan kekkereistä.


Slurps !

Synttärisankari sai silmätulehduksen syntymäpäivänään. Vasemmasta silmästä tuli kellertävää eritettä. Saimme eläinlääkärille ajan vasta tänään, 17.2. ja hoidoksi antibioottisilmäsalva n. 9 pv:n kuuri. Tessa on tottunut siihen, että punnitsen hänet aina kun tulemme eläinlääkäriasemalle. Puntarille hän kauniisti istahti myös tänään ja vaaka näytti 17,25 kg. Pois lähtiessä hän halusi vielä kerran käydä puntarilla. Paino ei ollut muuttunut :)

Viime sunnuntaina tämän seudun tollerit omistajineen lähdettiin oikein isommalla porukalla ystävänpäivälenkille lumiseen maastoon. Trixie tassutteli suurimman osan lenkistä kannoillani, mutta Tessa paineli menemään missä milloinkin. Hän sai ihalijoitakin - oikein 3 kappaletta: nuoret veljekset, vieläpä Tessan omat serkut, ja sitten vielä eräs kolmas innokas nuorimies. Tessa-parka oli aivan hätää kärsimässä, kun pojat vuorotellen ja välillä yhtä aikaa halusivat olla NIIIN lähellä ja pitää oikein "pihtiotteessa". Jouduin välillä puuttumaan poikien liian innokkaaseen... käytökseen.
                               ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Trixien kanssa ollaan panostettu vähän enemmänkin nyt agilityyn viime aikoina. ATT:llä oli teemakurssin "motivaatio/vauhti" ensimmäinen osa helmikuun alussa ja jatkoa seuraa ensi kuussa. Oli kiva huomata miten Trixie syttyi kun sitä kunnolla motivoi ja kehui.

Viikko sitten meidän agilityseura järjesti epäviralliset agilitykisat jälleen ja osallistuimme niihin. Tällä kertaa ilmoitin Trixien medi-luokkaan, koska viime aikoina niin moni on kysynyt, että olenko varma, että hän on maxi-koira, kun on niin pieni. Olen yrittänyt huonoilla välineillä mitata kotona ja tullut nyt siihen tulokseen, että hirvittävän hyvällä tuurilla saattaisi jopa olla medi-koira??? No, näissä kisoissa Trixie meni radalla iloisesti ja vauhdikkaasti ja olen siihen erittäin tyytyväinen. Etukäteen tiesin jo vaikean kohdan radan loppupäässä: putken jälkeen yksi este piti hypätä "takakautta". Arvasin sen olevan vaikea siinä kohtaa ja mietin kummalle puolelle estettä menisin itse ohjaamaan koiraa. Päätin mennä esteen "taakse", että saisin Trixien tulemaan sinne ja hyppäämään siten oikeasta suunnasta. Eihän siinä sitten niin käynytkään. Trixie jäi vähän arpomaan, että kummasta suunnasta nyt kuuluu sitten hypätä. Jälkiviisaana tajusin, että en antanut koiralle tarpeeksi tilaa ja kaiken lisäksi ohjasen tosi epäselvästi, eli Trixie valitsi väärän suunnan. Ei se mitään, rata oli muuden puhdas ja mielestäni ihan hyvä. Epiksissä kun ei hylkyjä tule muutenkaan, saavutimme kuitenkin 6. sijan (osallistuijia oli 15). 10 virhepistettä tuli tästä väärästä suunnasta hypätystä esteestä, ihanneaika alittui -12,10.

Parin päivän päästä meillä on ensimmäiset viralliset kisat ja sitten selviää vihdoinkin, että ollaanko sitä maxeissa vai medeissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti