sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Tessa Turun Winter Dog Show:ssa

Tessa kävi tänään pyörähtämässä kehässä tuloksena ERI ja 3. sija junioriluokassa. Tuomari antoi kyllä täysin Tessaa kuvaavan arvostelun:

22.1.2012 Turku Winter Dog Show, tuomari Rune Fagerström, Suomi
"11 kk. Erinomainen koko. Hyvät rungon mittasuhteet. Hyvä sukupuolileima. Hyvänmallinen pää. Turhan pyöreät silmät. Hyvä kaula. Riittävät kulmaukset edessä ja takana. Hieman löysyyttä kyynärpäissä. Hyvä rungon syvyys. Ylälinjan tulee vielä vahvistua. Erinomainen luusto. Hieman kapea takaa, muuten liikkuu hyvin. Miellyttävä käytös."
tulos: JUN ERI, JUK 3 (yht. 63 tolleria ilmoitettu, joista 6 jun-narttuja)

Viikko sitten Tessan kasvattaja järjesti pentutreffit Espoossa. Kaikki lapsukaiset + Rauha-äiti olivat paikalla, eli 8 punaturkkia vipelteli pitkin metsää lumessa ja pakkasessa. Tehtiin siis aluksi pitkä lenkki ja sen jälkeen treenailtiin nomea: ensin malttiharjoituksia 3 koiran ryhmissä. Sen jälkeen yksitellen jokainen otti lähihakua, nomeseuraamista tai esim. markkeerausta. Sen jälkeen tehtiin hakuruutu yhdelle koiralle dameilla ja muille variksilla. Tessa oli malttiharjoituksissa vähän turhan levoton ja piippaili. Minun täytyykin harjoitella paljon malttia dameilla. Täytyy viedä dami(t) ja hakea itse ne myös pois, ettei koira saakaan lähteä noutamaan. Ei varsinkaan jos se ääntelee yhtään. Paljon palkkaamista, kun se istuu hiljaa. Tätä ollaankin nyt harjoiteltu, ensin sisällä ja myöhemmin pihalla. Kyllä se siitä alkaa sujua. Alussa Tessa yritti pari kertaa karata damille, mutta tajusi hyvin pian, mitä häneltä vaaditaan. Ja onneksi on niin ahne, että namit voittaa damit.

Hakuruutu alkoi hyvin Tessan osalta. Irtaantui hyvin ja haki kaukaakin. Pari varista tuli aika nopsaan tahtiin suoraan käteen. Kun lähetin sen kolmannen kerran hakuun, se jäi pörräämään ihan vaan lähistölle. Hiukan piti motivoida ja sitten tuli kolmaskin varis ja lopulta neljäs.

Koirat pääsivät myös tutustumaan lokkiin ja kaniin pitkästä aikaa. Pupu oli hiukan yli 4-kiloinen jättiläinen ja vielä kankea pakkasesta. Ja niin ihanan valkoinen! Kyllä se Tessakin yritti sitä vähän raahata perässään :)

Trixie aloitti juoksut 8.1., eli 2 viikkoa sitten. Oltiin tokotreeneissä ihan normaalisti ja vasta kotona, kun trimmasin koiria, huomasin veripisaran lattialla. Ensin pelästyin, että oli vahingossa saksilla tehnyt haavan tai leikannut jonkun kynnen liian lyhyeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti