perjantai 9. joulukuuta 2011

Missikisoja ja vähän muuta...

Tessa aloitti ensimmäiset juoksunsa 1.12.2011 (9,5 kuukauden iässä) juuri Helsinki Winner 2011 ja Voittaja 2011 -näyttelyiden kynnyksellä. Olin kuitenkin ilmoittanut hänet näihin näyttelyihin, joten sinne mentiin. Lauantai aamuna 3.12. herätyskello soi aikaisin ja noin 3 tunnin yöunien jälkeen nousin reippaasti ylös. Aamupala, ulkoilu koirien kanssa, pakkaaminen, kamat + Tessa autoon ja menox. Tien päällä oli pimeää ja vähän liukastakin.

Lauantaina oli siis Helsinki Winner 2011 -näyttely. Tollerikehä alkoi klo 10 ja olimme messukeskuksessa tuntia aikaisemmin, kuten kuuluukin. Messari oli uusi kokemus sekä minulle että Tessalle. Lisäksi tämä oli ensimmäinen "virallinen näyttely" Tessalle (aikaisemmin hän on osallistunut vain pentuluokkaan). Ihmeen reippaasti Tessa käyttäytyi hälinässä ja vilinässä. Kevythäkissä kylläkin protestoi jonkin aikaa, mutta jossain vaiheessa hän rauhoittui nukkumaan sinne.

Aika moni oli päivän päätteeksi sitä mieltä, että tuomarityöskentely oli hiukan erikoista. SA:n saaneet luokkasijoittuneet päätyivät eri järjestykseen paras uros- ja paras narttukehissä. Arvostelut olivat hyvin lyhyitä.

Tässä Tessan näyttelyarvostelu:

3.12.2011 Helsinki Winner 2011, tuomari Martin Doherty, Kanada
"Would like stronger front assembly & rear. Lovely expression. Good coat for the age."
tulos: JUN EH (yht. 43 tolleria ilmoitettu, joista 6 jun-narttuja)

Kehän jälkeen Tessa pääsi lepäämään häkkiin ja minä kävin vähän shoppailemassa luita koirille sekä tolleriputiikista Tolenteri 2012 ym. Sain nähdä Tessan Kamu-isänkin, joka oli tullut messariin osallistumaan kansainväliseen tottelevaisuuskokeeseen (vähän hienoa, eiks vaan!). Ikävä kyllä emme ehtineet jäädä katsomaan tokokoetta, mikä alkoi myöhään. Tessan kasvattaja, Hannis, oli niin ystävällinen ja tarjosi meille yösijan, ettei tarvinnut ajaa yöksi kotiin (160 km) ja aamuksi takaisin. Sisarukset Tyyne ja Tessa jaksoivat leikkiä koko illan, hampaat vaan kolisi yhteen, kun painiskelivat, mutta leikki oli muuten äänetöntä. Vauhtia kyllä riitti kun juoksivat peräkkäin huoneesta toiseen, hyppivät sängyn päälle ja välillä sohvalle. Rauha-äiti kävi tsekkaamassa tilannetta silloin tällöin, samoin vanharouva Salli. Hiukan myöhemmin tuli vielä yksi sisko, nimittäin Ansa, paikalle. Hannis parturoi Ansan huomista näyttelyä varten ja sitten koko 5 koiran lauma pääsi pellolle juoksentelmaan ylimääräiset energiat pois. Kotimatkalla pysähdyttiin vielä tokoilemaan hiukan. Tämän jälkeen Tessa oli kerrankin väsynyt! Hän makasi sohvalla ja silmät painuivat kiinni. Tyyne yritti vielä epätoivoisesti saada hänestä leikkikaveria, mutta ei. Tessa tuli välillä minun syliini turvaan, että saisi vähän levätä :)

Seuraavana aamuna lähdimme taas näyttelypaikalle. Tällä kertaa Tessa sai tällaisen arvostelun:

4.12.2011 Voittaja 2011, tuomari Hans Almgren, Ruotsi
"Tik med ngt smalt huvud, tillräckligt stop. Bra bett och tänder. Välansatta öron. Framplacerade skuldror och överarmar. Behöver mera stöt på armbågarna. Tillräcklig benstomme. Ngt fallande kors. Rör sig lite stelt, samlade tassar. Urfälld päls för dagen. Vacker päls."
tulos: JUN EH (yht. 48 tolleria ilmoitettu, joista 9 jun-narttuja)

Ansa oli nyt siis mukana ja pärjäsi todella hienosti saaden ERI:n ja sijoittui JUN-luokassa 3:ksi! Hurraa! Pentueen näyttelytähti :)

Kotimatkalla alkoi kova päänsärky, mikä kesti monta päivää. Sen siitä saa kun valvoo paljon, jännittää näyttelyitä jne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti